L’optometrista barcelonina Carol Camino i la seva fotografia sobre el projecte Ulls de Mali han estat les guanyadores del II concurs fotogràfic Ulls del món, una iniciativa de sensibilització i divulgació convocada amb el nom ‘Tornar la visió: una altra forma de combatre la pobresa’.

En aquesta segona edició del concurs s’hi han presentat un total de 27 imatges sobre els projectes de cooperació de la Fundació als campaments de refugiats sahrauís, Moçambic, Bolívia i Mali, realitzades per 11 voluntaris i col·laboradors d’Ulls del món. La fotografia guanyadora ha estat escollida per un jurat integrat per fotògrafs professionals vinculats amb l’entitat com ara Núria Andreu, Manel Esclusa, Manuel Outumuro i Elisenda Pons, i serà reproduïda a la portada de la memòria anual de la Fundació de l’any 2009, que en aquests moments està en procés d’edició.

La fotografia de Carol Camino mostra un grup de pacients després de ser intervinguts a l’Hospital de Referència de Bankass en el marc de la primera comissió medicoquirúrgica al país africà, el mes de desembre de 2009. Concretament, s’hi veu el moment previ a la retirada de les venes als ulls per part dels professionals voluntaris de la Fundació, amb la qual cosa reflecteix perfectament la tasca d’obrir els ulls al món duta a terme per l’entitat.

Carol Camino és una voluntària molt vinculada a la Fundació Ulls del món, la qual cosa l’ha portat col·laborar en els projectes del Sàhara (2003) i Bolívia (2004), a banda del viatge esmentat a Mali.