Dr. Duerksen (Bolibia 2014)

Amb l’objectiu d’enfortir les capacitats formatives quirúrgiques d’oftalmòlegs i residents de l’Institut Nacional d’Oftalmologia (INO) en el que fa referència a la cirurgia de cataractes en la tècnica SICS, Ulls del món va organitzar una comissió formativa, en coordinació amb l’INO, la International Agency for the Prevention of Blindness (IAPB) i Christoffel Blindenmission (CBM).

Entre el 8 i el 12 de setembre es va desplaçar a l’INO el Dr. Rainald Duerksen, acompanyat per la Dra. Amanda Guerrero, resident d’oftalmologia que va realitzar les tasques d’instrumentista i per Cristina Sánchez de la IAPB, per dur a terme el primer de dels sis mòduls previstos dins del Curs de cirurgies de cataracta que està previst que es desenvolupi en els propers mesos.

Prèviament a l’inici de la formació, es va realitzar una valoració dels pacients seleccionats per part dels metges de medicina interna brindats pel SEDES de La Paz. Durant la formació pràctica es va operar a 33 pacients, a més de les 4 sessions teòriques realitzades als residents.

D’altra banda el Dr. Duerksen va impartir dues xerrades sobre Atenció Primària en Salut Oftalmològica amb projecció a la comunitat als oftalmòlegs de l’INO i al personal de salut del Ministeri de Salut de Bolívia.

El projecte Ulls de Bolívia compta pel 2014 amb el suport de l’Obra Social la Caixa, Fundació RepsolFundación ONCE para América Latina (FOAL)Técnicas Reunidas l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’Ajuntament de Castellbisbal i Alcon.