El 25 d’octubre vam celebrar el 17è sopar solidari ‘La Nit dels Ulls del món’ amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el dret universal a la visió i recaptar fons per seguir lluitant contra la ceguesa evitable en els territoris més necessitats d’arreu del planeta.

La gala solidària, conduïda per la periodista Raquel Sans i l’actor Jordi Bosch, va reunir a més de 170 persones al Foyer del Liceu de Barcelona i va aconseguir més de 120.000 € per desenvolupar els projectes de cooperació de la Fundació.

En el transcurs del sopar es va presentar la campanya ‘500.000 + 500.000’, un projecte que pretén ser un punt d’inflexió en la nostra trajectòria: ja hem tractat i recuperat 500.000 mirades i, durant els pròxims 5 anys, volem tractar a 500.000 persones més amb problemes de visió de zones desfavorides del Sàhara, Moçambic, Bolívia i Mali, amb la possibilitat d’iniciar un nou projecte al Perú. Segons Núria Ramon, directora d’Ulls del món, “el treball realitzat des de l’any 2001 pel que fa a la creació de capacitats i estructures ha de permetre accelerar el creixement assolit fins ara i aconseguir el mateix nombre de tractaments en un període molt més breu”.

També es va donar a conèixer una iniciativa on-line que pretén guanyar suport de cara a l’assoliment dels reptes plantejats per la Fundació, i que interpel·la a la societat sobre les pors i les experiències personals en relació amb la visió i la seva pèrdua: Què és el que no voldries mai deixar de veure? El projecte el componen una sèrie de vídeos testimonials dirigits per Isaki Lacuesta i protagonitzats per reconeguts actors i actrius de l’escena catalana, com Lluís Homar, Josep Maria Pou, Alicia González Laá, Núria Prims i Mariona Tena.

Al llarg de la nit també vam fer balanç de les actuacions dutes a terme en l’últim any en el qual hem atès 64.729 persones, hem realitzat 4.246 intervencions quirúrgiques oculars, hem format 1.409 professionals sobre el terreny i hem sensibilitzat 65.264 persones.

Un any més, volem agrair el suport i la col.laboració de tots els assistents al sopar solidari anual per fer possible que any rera any seguim obrint més ulls al món.