Formació Mali El model d’intervenció propi d’Ulls del món té com a objectiu fer més accessible la salut ocular entre la població, millorar la qualitat de l’atenció oftalmològica del personal local i fer que els serveis públics de salut ocular siguin sostenibles.

Seguint aquesta línia d’actuació, el mes de febrer vam realitzar un intens treball en diferents districtes de Mali:

Curs de capacitació pràctica en atenció primària. Del 19 al 25 de febrer els dos directors tècnics dels Centres de Salut de les zones de Kouakourou i Moura van rebre un curs de capacitació pràctica en atenció primària al Centre de Salut de Referència (CSR) del districte de Djenné. El curs va incloure formació teòrica i pràctica i va ser realitzat per l’Assistent Metge en Oftalmologia del centre amb equips oftalmològics donats per la Fundació.

Amb aquesta formació van poder adquirir els coneixements oftalmològics necessaris per detectar les malalties més comunes, entre elles les cataractes i triquiasis. També van aprendre l’ús de diferents materials de consulta oftalmològica, la tècnica d’eversió de la parpella i els procediments adequats per poder derivar cada cas de lesió ocular.

Comissió medicoquirúrgica de 3 dies al CSR del districte de Koro amb el suport de la Fundació i l’oftalmòleg de l’CSR del districte de Bankass en la qual es van operar 13 dones i 13 homes.

Campanya de detecció de deficiències visuals a les escoles de primària. Es va dur a terme una revisió ocular a les escoles Djibril Barry de Koro i Djougodjè Dolo. Aquestes campanyes de detecció precoç en nens i nenes en edat escolar són vitals per evitar que milers de persones sense recursos quedin cegues en un futur.

El programa Ulls de Mali té com a principal objectiu la millora de la salut de la població de la regió de Mopti. Amb aquestes accions i les aportacions de les entitats col·laboradores treballem per fer-ho realitat.