La coordinadora del programa Ulls de Moçambic, Mayka Balaguer, s’ha reunit darrerament amb representants nacionals d’oftalmologia i de la Direcció Provincial de Salut d’Inhambane per tal de definir l’aplicació de les activitats per aquest any. També ha mantingut trobades amb representants d’altres entitats sense ànim de lucre que treballen al país amb el mateix objectiu i que, com la Fundació, formen part del Consell de l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa.

Arran de les reunions i en el marc del projecte Ulls de Moçambic 2007-2009, s’ha establert com a eix principal de les actuacions la creació del taller d’òptica a l’Hospital Provincial d’Inhambane, un procés que comportarà l’enviament de material i la formació dels tècnics del centre. De fet, la formació seguirà com una de les prioritats del projecte, on s’hi inclourà la transmissió de coneixements als tècnics optometristes dels centres de salut, als oftalmòlegs, infermers i auxiliars de l’Hospital Central de Maputo, així com als triagems i agents de salut comunitària de tota la província.

Durant el 2008, la línia d’atenció oftalmològica s’implementarà mitjançant l’enviament de comissions medicoquirúrgiques que prestaran suport a l’oftalmòleg que el Ministeri de Salut preveu incorporar al Servei d’Oftalmologia de l’hospital provincial. També se seguirà amb la dotació d’equipament, material i medicació, que s’ampliarà als diferents hospitals de la xarxa sanitària de la província, iniciativa que ha de permetre descentralitzar l’atenció oftalmològica.