Revisió dels ulls a un home a una consulta de Inhambane
El projecte Ulls de Moçambic pretén garantir el dret a la salut ocular de la població de la província d’Inhambane, una de les zones amb l’índex més elevat de pobresa i on les condicions de vida són molt extremes. La nostra labor en aquest territori consisteix en equipar als 5 centres que existeixen al país amb atenció oftalmològica permanent, formar als tècnics locals i sobretot millorar l’accés a aquests serveis. En el moment en què el trasllat a l’Hospital Provincial o a un dels punts d’atenció ocular no és possible, organitzem campanyes perquè la salut ocular sigui accessible als districtes que ho necessiten.

És el cas de la comissió que vam preparar el passat mes de febrer a l’orfenat d’Inhambane. L’equip format per Ernesto Gove, tècnic d’oftalmologia de l’Hospital Provincial d’Inhambane, Álvaro Guimarae i Helder Tinga col·laboradors d’Ulls del món, es va traslladar fins a aquest centre per oferir atenció oftalmològica als nens i nenes de l’orfenat i a les persones que hi treballen, proporcionant-los totes les ulleres i medicaments necessaris.

L’any vinent es realitzarà una nova comissió oftalmològica per donar atenció ocular als nens i nenes d’aquest centre seguint amb el nostre compromís d’atendre de manera continuada a la població de Moçambic.