Barcelona, 1956. Va estudiar Ciències Empresarials a l’Escola Superior d’Administració i Direcció d’Empreses (ESADE). També va seguir el programa PDD a l’IESE Business School l’any 2000.

Fontcuberta inicia la seva activitat professional el 1979 a Arthur Andersen, treballant com a auditor. El 1981 s’incorpora com a director financer de l’agència de publicitat Danis, Benton & Bowles SA, on treballa també com a director de comptes d’alguns dels principals clients de l’agència. El 1987 el grup nord-americà Benton & Bowles el nomena director financer de totes les seves empreses a Espanya. El 1991 entra a treballar com a adjunt a la sotsdirecció de Martini & Rossi. A l’adquisició d’aquesta per part de Bacardi, que va donar lloc a l’empresa Barcardi-Martini, passa a ocupar diferents funcions en l’àrea financera. El 1997 s’incorpora com a director financer de General Optica, SA, i l’any 2000 és nomenat conseller delegat d’aquesta societat, càrrec que exerceix actualment.

De l’any 2000 al 2002, Fontcuberta va ser membre del Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona. A més, durant la seva carrera professional, Fontcuberta ha participat en les organitzacions d’alguns dels sectors empresarials en què ha treballat. Va ser vicepresident del Gremi de Publicitat de Catalunya i actualment és president d’AECO (Associació Espanyola de Cadenes d’Òptica) i vocal de FEDAO (Federació Espanyola d’Associacions del Sector Òptic) i de Visión y Vida.