El Fons d’art Visions d’Ulls del món disposa d’una peça audiovisual donada per Marina Núñez, per això no podíem perdre’ns la seva exposició individual a Barcelona per preguntar-li per la seva obra i què en pensa de la Fundació.

Al maig vas inaugurar una exposició a la Galeria RocioSantaCruz, era la teva primera exposició individual a Barcelona?

No, ja havia exposat altres vegades, la primera individual va ser el 1998 a la Galeria Alejandro Sales.

Quina reacció creus que té el públic davant la teva obra? 

No sé la que té, però sí la que desitjo… M’agradaria que li produís una atracció i un plaer formal que portés a l’espectador a parar-se davant l’obra i a pensar en quins significats proposa, o què el pot inquietar.

Les obres d’art que m’agraden són les que em convulsionen, les que em situen davant d’abismes, les que m’emocionen, les que m’estimulen intel·lectualment, les que m’obren a una altra comprensió del món.

Com definiries el moment actual de l’art audiovisual a Espanya?

No sóc una experta en absolut. Diria que, tot i que les institucions sí que el potencien, encara és un format poc apreciat pels col·leccionistes, amb molt poc mercat, i per tant, és difícil dedicar-s’hi. No obstant, en general, crec que l’art contemporani espanyol té molt nivell.

Els ulls i les mirades són protagonistes en moltes de les teves obres.  A què es deu?

Són formes d’explicar la identitat humana. Metàfores per descriure els subjectes i les situacions on s’hi veuen immersos. Formalment són atractius per a la majoria de la gent, que sol considerar-los bonics i tremendament expressius.

Què t’ha portat a donar una de les teves obres a la Fundació Ulls del món?

Els seus principis i les seves línies d’actuació.

Com creus que pot ajudar l’art en les tasques que realitzem?

D’una banda, per com està plantejat; és a dir, per qüestions de recursos i comunicació. Per un altre, crec que l’art és una força emancipadora, capaç de canviar el món per a millor. Les representacions que ens envolten no són un únic reflex del món, sinó que contribueixen de forma notable a configurar-lo, ja que a través d’elles l’aprehenem, i actuem en conseqüència.

Podries dir-nos 2 paraules que per a tu defineixin la labor de la Fundació?

Em surten dues molt rotundes que la resumeixen bé: solidaritat, esperança.