Premis i reconeixements

2023 · Premi Oriana a la Ciència

El Festival Internacional de Cinema de Sant Andreu de la Barca ha atorgat a la Fundació Ulls del món, en l’XI edició, el Premi Oriana a la Ciència, per la motivació solidària i la labor humanitària d’Ulls del món a favor del Dret Universal a la Visió.

2019 · Excellence in Ophthalmology Vision Awards (XOVA)

El projecte ‘Reduint la càrrega de la ceguesa a la regió de Mopti, Mali’ ha rebut el premi eXcellence in Ophthalmology Vision Award (XOVA). Es tracta d’un programa de premis patrocinat per Novartis Pharma AG que dona suport a iniciatives que ajudin a proporcionar una atenció ocular millorada i sostenible per reduir la ceguesa a tot el món.

2019 · Premi Juntos Sumamos de Ferrovial

El projecte ‘Retornant la llum a les nenes i nens de Moçambic’ ha estat escollit pels treballadors i treballadores de Ferrovial, en el marc del programa Juntos Sumamos, perquè 10.000 nens i nenes de les escoles de primària de la província d’Inhambane tinguin atenció ocular.

2018 · Premi Juntos Sumamos de Ferrovial

La companyia Ferrovial, a través del seu programa Juntos Sumamos, va premiar el projecte ‘Por un futuro sin sombras: alejando la ceguera de los niños y niñas de Mali’ per realitzar una campanya de revisions oftalmològiques a 5.500 alumnes d’escoles primàries i secundàries de la regió de Mopti.

 

 

2018 · XXIV Premi Natura

Premi al projecte ‘Salut ocular a Moçambic’, que se centra en les revisions oculars dutes a terme entre la població amb menys recursos de la zona, especialment entre les dones. El premi, organitzat per les botigues Natura, es destina a millorar l’accés i la disponibilitat dels serveis d’atenció ocular entre la població d’Inhambane, mitjançant l’atenció òptica i oftalmològica de proximitat.

2018 · Premis Anesvad a la Cooperació i la Solidaritat

Premi en la categoria INNOVAR pel projecte Combatent la ceguesa evitable a Moçambic, apoderament femení, que ha suposat la creació del primer taller d’òptica a Vilankulos gestionat per una associació local de dones, AMODEVI, i que contribueix a garantir el dret universal a la visió a la província d’Inhambane.

2016 · Premi DKV Medicina i Solidaritat

Premi per al projecte ‘Obrint els ulls a Bolívia’. Un reconeixement a la contribució d’Ulls del món al fet que persones amb deficiències visuals i sense recursos econòmics dels països pobres puguin rebre atenció oftalmològica de qualitat, valorant el gran impacte per la seva innovació, creació de tendència i foment de la sensibilització.

 

 

2015 · Premios Solidarios del Seguro de INESE

Premi convocat per INESE i concedit per Catalana Occident pel projecte ‘Obrint els ulls a Bolívia’, l’objectiu del qual és millorar la salut ocular de la població boliviana i evitar que hi hagi gent que pateixi ceguesa innecessàriament. El premi no només certifica la idoneïtat del projecte, sinó que també permet conscienciar la població espanyola de la possibilitat d’acabar amb un problema que a Occident és de fàcil solució, ja que la ceguesa evitable es basa en infeccions, errors de refracció o cataractes.

2013 · Premios Solidarios del Seguro de INESE

Premi concedit per Crédito y Caución al programa ‘Ulls de Mali: lluita contra la ceguesa evitable a la regió de Mopti’. El premi contribueix a la consecució dels principals objectius del programa: facilitar l’accés a assistència oftalmològica i òptica, de qualitat, a la població de la regió de Mopti i millorar els coneixements sobre hàbits bàsics d’higiene ocular i detecció precoç de patologies.

2007 · Premi ONCE Catalunya a la Solidaritat i la Superació

La Fundació Ulls del món va rebre el Premi ONCE Catalunya a la Solidaritat i la Superació pels seus esforços per erradicar la ceguesa evitable als països sense recursos on col·labora.