Queco Novell és un periodista, actor i humorista català, nascut l’any 1963 a Barcelona. Després d’acabar els seus estudis de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser presentador de les notícies del migdia de TVE a Catalunya i més tard va passar a formar part del  programa de sàtira política, Minoria Absoluta, a RAC 1.

Actualment interpreta a diferents personalitats polítiques al programa Polònia de TV3. A banda de la seva vessant humorística, Queco ha col·laborat en més d’una ocasió en accions solidàries, per això, quan Ulls del món va proposar-li ser el presentador del seu sopar solidari anual, La Nit dels Ulls del món, va acceptar ràpidament.

Com vas conèixer la Fundació i com valores haver presentat, juntament amb Lídia Heredia, el sopar de La Nit dels Ulls del món, el nostre esdeveniment anual més important?

Ja fa molts anys que Rafael Ribó em va parlar d’Ulls del món. Des del primer moment em va semblar una bona i lloable iniciativa. Per això, quan el Rafael em va proposar de presentar el vostre sopar anual no vaig trobar cap argument per dir que no. I més al costat de la Lídia a la que considero una gran professional.

De quina manera penses que pot influir que persones reconegudes com tu s’involucrin en actes d’aquest estil, que celebren i donen a conèixer la feina d’entitats solidàries i de tots els voluntaris i voluntàries que hi estan implicats?

Malauradament, organitzacions com les vostres necessiten sovint del reclam d’una cara coneguda per atraure l’atenció de la gent. I dic “malauradament” perquè el sol objectiu d’aquestes entitats faria innecessària una presència com la nostra. Ara bé, si és amb l’objectiu de donar-ne més dimensió, encantat de la vida.

Has estat mai en algun dels països on tenim els projectes de cooperació (Mali, Bolívia, Sàhara, Moçambic)? Coneixies la problemàtica que pateix la població més necessitada d’aquests països pel que fa a la salut ocular?

Doncs no, no he estat a cap d’aquests països. I si no fos per la vostra organització, no hauria conegut mai aquesta problemàtica. Torno al tema principal: entitats com la vostra, serveixen per posar el focus sobre el problema i treure’ns de la nostra zona de benestar i confort.

La Nit és un acte ple d’emocions, amb quin fet et quedaries especialment?

Em va impactar el discurs que va fer el Rafael, molt en la seva línia de posar el dit a la llaga, de no deixar indiferent a ningú.

Recomanaries a altres persones involucrar-se en aquesta causa i participar en les accions que Ulls del món planteja periòdicament?

Absolutament. Fer el contrari seria d’una insensatesa total i absoluta.

I ja per acabar, reprenent la teva capacitat per fer riure… creus que el sentit de l’humor té cabuda en les accions solidàries? Potser per prendre’s els reptes amb optimisme, amb un somriure?

D’entrada crec que l’humor té cabuda en la majoria d’àmbits de la vida. Nosaltres, a Polònia, hem fet humor sobre fets que no fan gràcia. Especialment en aquesta tardor calenta que ens ha tocat viure als catalans. També en les accions solidàries, és clar. Prou injustes són les circumstàncies que han de viure els qui reben l’ajut humanitari com per no permetre’s una riallada.