L’artista Rosa Tardiu, molt sensibilitzada amb les persones amb dificultats visuals, va fer una donació de dues obres al fons d’art d’Ulls del món l’any 2013. Des de llavors ha estat involucrada amb l’entitat.

La Rosa Tardiu es va formar artísticament a l’Escola Massana de Barcelona i va perfeccionar els seus coneixements amb el pintor Luis García Oliver. Després de ser directora artística de l’Editorial Gràfica CIRO de Barcelona va realitzar la seva primera exposició el 1979 a la Galeria Madei de Barcelona. Des de llavors ha desenvolupat diverses exposicions als Estats Units, Alemanya, França, Itàlia, la Xina i Espanya. Té obra permanent a la Montserrat Gallery de Nova York.

Per què vas decidir col·laborar amb la Fundació Ulls del món?

Perquè em sembla una gran tasca la que està desenvolupant la Fundació, evitant en la mesura del possible la ceguesa als països en via de desenvolupament.

Què diries a d’altres artistes per engrescar-los a col·laborar amb la Fundació?

Els faria notar la relació tan estreta que hi ha entre el seu art (visual) i l’objectiu de la Fundació, que és retornar la llum i el color a tants ulls del món.

Aquests mesos de maig i juny has tingut una exposició de la teva obra a l’Espacio120 de l’Hospitalet. Com col·labores a favor d’Ulls del món?

Col·laborant a difondre la Fundació i oferint un percentatge de les vendes.

La primera obra que ens trobem a l’exposició té una relació directa amb la visió. Què ens en pots dir?

És el meu autoretrat, pintat el 1990. S’hi evidencia la importància que dono a la mirada, a l’ull, ja que des de nena he tingut seriosos problemes de visió.

Com vas començar al món de l’art?

Vaig créixer en una família dedicada a les arts gràfiques i des de nena em van fer  apreciar la bellesa de l’art.

Com definiries el teu estil?

És personal i no de fàcil classificació. Els crítics nord-americans el qualifiquen entre conceptual i representatiu.

Què és el que et motiva a l’hora de crear un quadre?

L’emoció que em produeix el món que em rodeja, no només la seves formes i colors sinó també els sentiments dels éssers humans.