La Fundació Ulls del món ha celebrat una vetllada molt especial aquest passat 14 d’octubre amb motiu del seu sopar solidari anual –La Nit dels Ulls del món-, que, enguany, ha cobrat especial rellevància per la coincidència amb la commemoració del 20è aniversari de la Fundació.  A través d’aquest sopar, que tenia com a principals objectius sensibilitzar la societat catalana i recaptar fons per seguir lluitant contra la ceguesa evitable, Ulls del món ha aconseguit 130.000 euros, que destinarà a la implementació dels projectes que té en marxa als campaments de persones sahrauís refugiades de Tindouf (Algèria), Moçambic, Bolívia i Mali.

El Jardí privat del Palau de Pedralbes de Barcelona ha estat l’entorn idíl·lic on ha tingut lloc l’esdeveniment presidit pel conseller de Salut Josep Maria Argimon.  L’acte, que ha reunit més de cent vuitanta persones, ha estat  conduït pels actors Montse Guallar i Queco Novell. A més, els assistents han gaudit de l’actuació del pianista Albert Guinovart i un discurs sobre la importància de la visió de la mà de l’escriptor Eduardo Mendoza.

Tot l’esdeveniment ha girat entorn els 20 anys de dedicació a obrir els ulls al món: els ulls de les persones que no compten amb els recursos necessaris per accedir a atenció ocular equitativa; i els ulls de les persones del nostre entorn, vers la precària situació en la qual viuen les societats més vulnerables. Núria Ramon, directora de la Fundació fins enguany, també ha volgut fer menció a la tasca acomplerta per l’equip de la Fundació (operatiu i voluntari) durant aquests vint anys.

La Nit dels Ulls del món també ha coincidit enguany amb la celebració del Dia Mundial de la Visió, que organitza l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB en les sigles en anglès), de la qual la Fundació forma part del Consell Assessor, amb l’objectiu de sensibilitzar l’opinió pública sobre la importància de la prevenció de la ceguesa i influir les autoritats sanitàries per donar suport a la salut ocular.