Dones rebent formació de promotores de salutA Bolívia, Ulls del món treballa constantment per seguir reforçant l’enfocament de gènere en les diferents accions del seu programa. El resultat es veu plasmat en què, durant el darrer any, de les 1.316 persones que van rebre formació per promocionar la salut ocular, el 78 % (1.032) van ser dones.

En aquest sentit, es va treballar amb 35 associacions diferents de dones que van assistir a les jornades de capacitació que, degut a la pandèmia, es van realitzar de manera virtual i presencial, en grups reduïts per prevenir contagis.

La tasca d’aquestes promotores de salut és molt important, ja que es converteixen en altaveus del coneixement adquirit sobre salut ocular, i difonen les campanyes de sensibilització i els consells de prevenció a les seves comunitats, arribant a gran part de la població a la que no es podria impactar de cap altra manera.

Aquesta activitat s’emmarca dins del programa Ulls de Bolívia, que compta amb finançament de Club de Leones, Fundació Repsol, CBM Global Disability Inclusion, Fundació Once – Amèrica Llatina FOAL, AGORA Bolívia, Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID) i Ajuntament d’Astigarraga.