Per si els constants conflictes bèl·lics interns de Mali no fossin suficient, la inseguretat que es viu al país veí, Burkina Faso, ha provocat que augmenti el nombre de persones que creuen la frontera per refugiar-se al districte malià de Koro. Les necessitats són enormes i de tot tipus. A més, s’han registrat varis casos de dengue i la zona es troba sota vigilància epidemiològica.

Amb aquest escenari tant dur, l’equip d’Ulls del món va organitzar el setembre campanyes de consultes oftalmològiques a diversos districtes de Mopti per oferir atenció ocular gratuïta i donació de medicaments a la població desplaçada per conflictes interns i també a la població refugiada a Koro procedent de Burkina Faso:

  • A Bandariaga van rebre assistència ocular 317 dones i 394 homes de tres campaments de població maliana desplaçada (ATTBougou, Mamadiu Tolo i Alpha Aly Seck).
  • A Bankass es van visitar cinc emplaçaments de persones desplaçades (Ogotena, Tanganaboye, Oroboye, Hamdalaye i Bankass) per atendre 813 dones i 730 homes. Tots els nens i nenes atesos, prop de 600 en total, patien limbo-conjuntivitis endèmica dels tròpics (LCET).
  • A Douentza es va assistir 410 dones i 252 homes procedents de Béidjouma, Dimbatro i Noumbori. Les patologies més nombroses van ser cataractes, LCET i conjuntivitis.

  • A Mopti es van realitzar visites a cinc emplaçaments per atendre 233 dones i 208 homes i es van detectar sobretot conjuntivitis, cataractes i LCET.
  • A Koro es va atendre població refugiada procedent de Burkina Faso: 496 dones i 419 homes, i la majoria presentaven patologies com LCET, pterígion i cataractes.

Aquest projecte d’Ulls de Mali compta amb el finançament de la Diputació Foral de Gipuzkoa.