Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones Grans l’1 d’octubre, a Mali va tenir lloc la 2a edició del programa de consultes oftalmològiques i òptiques gratuïtes per a persones grans al centre de salut de referència de Sikasso. L’activitat la van organitzar diferents associacions malianes en col·laboració amb les direccions regionals de Salut i Desenvolupament Social del districte de Sikasso i el suport financer d’Ulls del món.

Una dona tapant-se un ull

Durant tres dies, a més de sensibilitzar les persones de més edat sobre els hàbits de prevenció per a la salut ocular, els van proporcionar atenció oftalmològica per identificar diferents patologies i trastorns visuals, també es van donar medicaments i 50 persones van ser intervingudes de cataractes en l’hospital regional.

Una de les principals dificultats de l’activitat va ser la necessitat d’utilitzar motocicletes per poder desplaçar-se pels barris, comunes i pobles i identificar les persones grans del districte que poguessin necessitar assistència. Aquesta tasca va ser duta a terme gràcies a l’Association A Vélo Sans Age Sikasso & Les Amis de la Route du Mali.