L’equip d’Ulls del món a Mali, en col·laboració amb el Centre de Salut de Referència de Tenenkou, va organitzar una campanya de consultes oftalmològiques gratuïtes seguides de detecció i neteja de triquiasi tricomatosa a 8 àrees de salut del districte: Dia, Diafarabe, Koubi, Malimana, Diondiori, Sossobé, Tenenkou central i Thiall.

Per a aquesta campanya, que va durar dos mesos, s’havia donat prèviament material destinat al tractament de triquiasi i kits quirúrgics per a 100 pacients. Els Auxiliars Mèdics en Oftalmologia (AMO) van atendre a 11.539 dones i 8.828 homes. Després de les revisions, es va intervenir de triquiasi a 32 dones i 23 homes.

Amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar sobre la importància de tractar aquesta patologia ocular a temps, la Fundació també va dur a terme al juliol un programa de capacitació de dones que pertanyien a associacions adscrites a la CAFO, que comptarà amb una segona sessió de formació, i gràcies a la qual les més de 20 participants podran difondre informació i detectar casos a les seves comunitats.

A més, Ulls del món va signar un contracte de 6 mesos amb l’emissora de ràdio Radia DIAKA perquè a les seves retransmissions inclogui missatges i programes sobre el tracoma. I també va proporcionar material informatiu per repartir a les escoles de Tenenkou.

El projecte Tracoma 2021 a Mali compta amb el finançament de Kutxa i els ajuntaments d’Azkoitia i Balmaseda.