Dues persones a la inauguració de la casa d'acollida de Bechar davant d'un pòster d'Ulls del món.Apropar la salut ocular a la població més vulnerable també implica eliminar barreres i preveure serveis i millores per facilitar-ne el seu accés, evitant possibles obstacles com els problemes de logística i desplaçament. Sobretot en una època en què, a més, la pandèmia ha obligat a tancar fronteres, impedint el trasllat de comissions quirúrgiques externes.

Amb aquest objectiu, el passat 8 d’agost es va inaugurar la primera casa d’acollida a la wilaia de Bechar (Algèria) destinada únicament a persones sahrauís amb patologies oculars a les quals s’hagi derivat des dels campaments de refugiats a l’hospital oftalmològic de Bechar per rebre un tractament específic. Aquest projecte forma part del conveni realitzat pel Ministeri de Salut Pública amb l’hospital per poder atendre unes 15/20 persones cada mes.

Dues dones i una nena amb un plat amb dolçosUlls del món s’encarrega del manteniment de la casa d’acollida i de totes les despeses de lloguer, subministraments, alimentació, viatges, personal… La instal·lació està completament equipada i consta de set habitacions, dos banys, cuina, saló, despatx i magatzem. La Fundació també participa en el procés de derivació de pacients a Bechar i en el seguiment de les persones tractades i/o intervingudes.

A la inauguració hi van assistir diferents representants del Ministeri de Salut Pública i responsables de salut de l’hospital i de la wilaia de Bechar.

Aquesta activitat forma part del projecte Ulls del Sàhara i compta amb el finançament de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).