Donació d'equips de prevenció de covid-19Des de l’inici de l’emergència sanitària Covid-19, Ulls del món ha fet diferents accions de prevenció més enllà de la salut ocular. A Bolívia més de 20.000 persones han estat capacitades per incorporar al seu dia a dia la cultura de prevenció i, sobretot, el rentat de mans.

Una de les darreres accions de la Fundació ha estat la donació d’equips de prevenció i higiene. A Tarija es van entregar 500 equips amb sabó, detergent, gel hidroalcohòlic i mascaretes a col·lectius vulnerables i amb pocs recursos, com les persones amb discapacitat de l’Institut Bolivià de la Ceguesa (IBC), el Centre de rehabilitació i capacitació de persones cegues (CERECCI), UMADIS d’El Puente i Caraparí, i les treballadores de la llar de l’Asociación 30 de Marzo, que a més es van beneficiar de la formació com a promotores de salut ocular.

A Oruro també es van entregar 300 equips d’higiene i prevenció a persones necessitades que pertanyien a l’Institut Bolivià de la Ceguesa, als Centres Especials d’Educació Ghislain Dubé, Vida y Esperanza, a la llar d’infants Casa Vida, a l’organització de dones camperoles d’Opoqueri i a l’associació de treballadores de la llar Bamicol.

Donació d'equipaments de bioseguretat

L’entrega de material d’Ulls del món es va completar amb una donació d’equipaments de bioseguretat per a vuit oftalmòlegs dependents del Ministeri de Salut, que consistia en equips complets de protecció amb vestits de bioseguretat, mascaretes i casquets quirúrgics, guants de làtex, peücs i gel hidroalcohòlic. D’aquesta manera es garantia la seguretat en l’atenció d’emergències oculars als departaments d’Oruro i Tarija.

Aquestes donacions d’equips de prevenció i material de protecció han estat possibles gràcies a la col·laboració de la Fundació Repsol, CBM, la Fundació ONCE Amèrica Llatina (FOAL) i l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID).