Una experiència inoblidable és veure la cara de les nenes i nens amb problemes de visió que, per primer cop, utilitzen unes ulleres graduades. Els seus ulls s’il·luminen i apareix un somriure radiant. Aquests extraordinaris moments són els que viuen els equips d’Ulls del món a les campanyes de revisions escolars a Mali.

La darrera va tenir lloc al districte de Djenné. L’optometrista de l’Hospital Sominé Dolo de Mopti va supervisar les consultes que es van realitzar a 9 escoles. Es va revisar la visió a 2.622 estudiants, 1.331 nenes i 1.291 nens, i es van detectar 78 casos d’errors de refracció.

La bona notícia és que al febrer, al taller òptic de Bankass, creat i supervisat per Ulls del món, es van fer 100 ulleres per donar gratuïtament als i les estudiants, de les quals 44 es van graduar per lliurar-se a alumnes de Djenné i la resta s’entregaran a d’altres estudiants dels districtes de Bankass, Bandiahara i Koro.

Cal recordar que l’any anterior, el 2020, malgrat les restriccions de la pandèmia que van mantenir tancades les escoles i les nombroses vagues de docents, Ulls del món va poder organitzar campanyes per revisar la visió a més de 30.000 escolars, pràcticament a tots els districtes de Mopti, detectant casos de problemes de refracció que van poder ser avaluats per rebre les seves corresponents ulleres graduades.