El centre d’oftalmologia de l’hospital Bachir Saleh de Rabuni ja és una realitat. La construcció d’aquest centre annex va començar el desembre de 2022 amb l’objectiu de millorar les condicions de l’atenció ocular de la població sahrauí refugiada als campaments i concentrar tots els serveis de manera integral en un mateix edifici.

Façana del centre d'oftalmologia

El nou centre compta amb tres consultes (d’oftalmologia general, d’oftalmologia pediàtrica i de camp visual), un taller òptic, tres oficines, dos magatzems i una sala polivalent. Ulls del món va supervisar tot el procés i va gestionar la donació de material perquè les instal·lacions disposessin de tot l’equipament necessari. Es preveu que el centre, mensualment, atengui una mitjana de 200 persones i elabori un centenar de lents graduades.

El 18 de maig va tenir lloc la inauguració que va comptar amb la presència del president Brahim Galli, el primer ministre Bucharaya Hamudi Beyun, el ministre de Salut Salek Baba, la ministra per a Assumptes Socials i Emancipació de la Dona Suelma Beiruk, representants del ministeri de Cooperació i Construcció, a més de diferents càrrecs del ministeri de Salut i directors de totes les direccions centrals que van acompanyar en un dia tan especial tot el personal sanitari i l’equip d’Ulls del món.

Persones en el moment de la inauguració

Aquest projecte d’Ulls del Sàhara compta amb el finançament d’AECID (Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament).