El Consell Assessor de la Fundació és un òrgan plural i divers que, alineat a l’estratègia i als principis de l’organització, pretén contribuir al creixement de l’entitat i a la consecució dels seus objectius, aportant, a través dels seus membres, coneixement, experiència i sinèrgies en àmbits i sectors complementaris a l’activitat essencial de la Fundació.

El 18 de maig va tenir lloc la reunió anual d’aquest consell, on es va presentar el reglament que el formalitza com a òrgan consultiu; es van plantejar les noves Línies Estratègiques 2022-2024; es van tractar les línies d’acció i els objectius de l’àrea de col·laboracions, i hi va haver un espai per a la reflexió i el debat sobre les oportunitats de la transformació digital per a Ulls del món. 

En aquest darrer punt, es va tractar la millora de la digitalització, tant en aspectes interns d’organització com en d’altres més diversos com la comunicació, els projectes de cooperació, les relacions amb partners o la captació de fons. 

També es va donar la benvinguda a les noves incorporacions al consell, 4 dones que se sumaran a la dinamització d’aquest òrgan de consulta, per tal de contribuir a l’optimització de recursos de la Fundació:

  • Roser Artal, llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials, ha ocupat diversos càrrecs directius dins del Departament de Salut del govern català, ha estat directora d’institucions sanitàries i científiques, i és consultora i membre de consells d’òrgans vinculats amb la salut.
  • Liliana Arroyo, doctora en Sociologia i experta en innovació, transformació digital i impacte social. Ha estat membre de diversos equips investigadors i participa regularment en espais als mitjans de comunicació. 
  • Patricia Fernández-Deu, llicenciada en Periodisme i en Humanitats, és consultora en comunicació i especialista en el disseny d’estratègies de comunicació, principalment en l’àmbit corporatiu, de cultura i de fundacions.
  • Virginia Knörr, llicenciada en Ciències de la Informació, va treballar al govern basc com assessora de comunicació i és consultora especialitzada en la definició de l’estratègia i gestió de la comunicació en empreses i institucions.

La reunió del consell va tenir lloc al Reial Cercle Artístic de Barcelona i va finalitzar al Museu Picasso amb un recorregut per posar en valor el tractament que l’artista va fer dels ulls a través de la visita guiada ‘Ulls de Picasso’.