Moment de la xerrada col·loquiCada any, la societat gastronòmica Klink d’Hondarribia ofereix un dels seus dinars solidaris a favor de Munduko begiak/Ulls del món. Un acte de recaptació de fons i molt significativament de sensibilització a través de la presentació de diferents iniciatives de lluita contra la ceguesa evitable que implementa la Fundació i, que, a més a més, sempre es completa amb una activitat cultural i un sorteig solidari.

Però aquest any, a causa de la situació excepcional provocada per la pandèmia del coronavirus, ha estat impossible dur a terme aquesta activitat en la data prevista i amb el mateix format i s’ha reconvertit en una xerrada col·loqui sobre les deficiències en la salut ocular al Sàhara amb perspectiva de gènere. També s’ha aprofitat per agrair a Klink l’aportació de 3.360 € que es destinaran a finançar els projectes de la Fundació i que procedeixen de les donacions de particulars realitzades per al dinar abans de la declaració de l’estat d’alarma.

El 8 de juliol es va convocar a les instal·lacions de Klink un reduït grup de persones, entre elles socis i sòcies i simpatitzants de la Fundació i representants de la societat gastronòmica, per assistir a l’exposició de l’oftalmòloga Nagore Arbelaitz sobre la situació de la ceguesa evitable als campaments de persones sahrauís refugiades, on ella viatja assíduament com a voluntària per col·laborar amb la Fundació. La presentació i el debat posterior es van centrar en la relació entre ceguesa i pobresa i sobretot en com afecten aquestes dues circumstàncies a les dones, una població especialment vulnerable.

La jornada solidària va finalitzar amb un sorteig dels diferents premis que havien estat donats per persones i entitats d’Hondarribia, com a mostra d’agraïment per l’aportació solidària dels i les participants.