Consulta oftalmològicaAtenent les recomanacions internacionals per combatre el coronavirus, els campaments de població sahrauí refugiada de Tindouf van tancar les seves fronteres i les autoritats van aplicar mesures de prevenció i protecció. Aquestes mesures de quarantena i vigilància van servir perquè, fins al moment, no s’hagi informat de cap cas de coronavirus als campaments. Tot i que també han tingut implicacions en altres nivells, provocant l’escassetat de medicaments i aliments per a la població.

En l’àmbit sanitari, s’ha garantit l’atenció oftalmològica des que es va decretar l’estat d’alarma, amb el suport d’Ulls del món. Les consultes òptiques, situades als hospitals regionals, han romàs obertes i els optometristes han realitzat una mitjana de 15 consultes diàries. El Dr. Said, oftalmòleg assignat pel Ministeri de Sanitat, també ha continuat realitzant consultes i atenció d’urgències.

Ulleres

“Des de mitjans de juny, la vida als campaments va recuperar una certa normalitat, ja que es van obrir les fronteres internes a Algèria i es va permetre l’entrada de mercaderies com els materials i fungibles òptics que la Fundació va adquirir abans de l’estat d’alarma. Malauradament les fronteres van tornar a tancar a principis del mes de juliol.

Tot amb tot, s’ha aconseguit reprendre l’activitat i els optometristes i auxiliars del Departament d’Oftalmologia han pogut continuar amb les consultes i la prescripció d’ulleres.”

Actualment, ja s’ha reprès l’activitat i els optometristes i auxiliars del Departament d’Oftalmologia han pogut continuar amb les consultes i la prescripció d’ulleres.

El projecte Ulls del Sàhara compta amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desemvolupament (AECID) i la Fundació Caja Navarra per a l’any 2020.