La Fundació Ulls del món, membre de l’IAPB (International Agency for the Prevention of Blindness), ha donat suport a la iniciativa d’aquesta organització d’enviar una carta al secretari general de les Nacions Unides, António Guterres, en la qual més de 60 països i més de 150 organitzacions mundials vinculades a la salut ocular han sol·licitat el nomenament d’un Enviat Especial per a la Visió.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear la figura d’un defensor mundial de la visió que mobilitzi l’acció en matèria de salut ocular, garantint que es proporcionen els recursos i l’assistència tècnica necessaris, especialment als països d’ingressos baixos i mitjans.

Segons Peter Holland, director executiu de l’IAPB, aquesta acció “suposa un important pas endavant en el nostre enfocament col·lectiu per abordar la pèrdua de visió i subratlla com de lluny ha arribat el nostre sector per tenir una veu forta i creïble a l’ONU davant els líders mundials i nacionals”. Una proposta que pretén assolir els canvis necessaris per millorar la vida de més de mil milions de persones.

Ulls del món forma part de l’esforç col·lectiu d’aquest grup d’organitzacions que lluiten  de manera conjunta per aconseguir que el 2030 totes les persones puguin comptar amb una salut ocular accessible, disponible i assequible.