Revisió ocular a una dona a MaliCada any, el segon dijous del mes d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Visió, que enguany ha coincidit amb el 14 d’octubre. En aquesta vetllada, l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB) i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) posen el focus d’atenció, de forma anual, al problema de la discapacitat visual.

#LoveYourEyes ha estat l’etiqueta de la campanya d’enguany que ha llençat la IAPB,  amb la qual es pretenia aconseguir que un milió de persones es fessin una revisió ocular per així recordar la importància de programar visites oftalmològiques periòdiques.

Des d’Ulls del món, amb col·laboració amb la IAPB, ens vam comprometre durant tot el més previ al 14 d’octubre a assumir 6.000 de les revisions oculars totals per tal de poder aconseguir arribar a l’objectiu d’un milió. A més, des de la Fundació també s’han organitzat tallers, xerrades, fires i activitats adreçades a infants a Mali, Bolívia, Sàhara i Moçambic per tal de poder commemorar un dia tan important per a la nostra raó de ser.

Operació quirúrgica a MaliUn bon exemple el trobem al projecte Ulls de Mali, ja que es van comprometre a realitzar bona part d’aquestes 6.000 revisions a través d’unes jornades gratuïtes de consulta oftalmològica per a dones i nens desplaçats internament a causa de conflictes armats als districtes de Bandiagara, Bankass, Koro, Mopti i Douentza. En total, unes 725 persones van ser ateses entre 338 homes adults, 309 dones adultes, 45 nois i 33 noies de 0 a 14 anys.

D’altra banda, també es van organitzar campanyes de cirurgia als districtes de Koro, Bandiagara i Djenné, on 132 persones que patien cataractes, 61 homes i 71 dones, es van beneficiar d’un tractament quirúrgic gratuït realitzat amb l’assistència de l’equip de l’Hospital Somine Dolo de Mopti i el del CSRéf de Bankass.

En total, es van superar els objectius marcats des de la IAPB, que va triplicar la quantitat de revisions oculars esperades, sumant una xifra total de 3.697.310 persones ateses. En definitiva, la campanya pel Dia Mundial de la Visió, que va durar tot un més, va ser un èxit que va superar amb escreix les expectatives i va remoure consciències arreu del món.