Revisió ocular a una donaSeguint l’objectiu de facilitar el dret a la salut ocular a tota la població, Ulls del món realitza periòdicament visites a col·lectius que no poden acudir a les consultes dels hospitals, com són les persones que es troben a les presons moçambiqueses.

Aquesta activitat havia quedat suspesa des de l’inici de la pandèmia, però es va poder reprendre el passat mes de setembre quan es van realitzar diferents visites a la presó d’Inhambane per atendre tant les persones internes com el personal penitenciari.

El representant provincial de salut ocular i la tècnica d’Ulls del món a Moçambic es van desplaçar en tres ocasions al centre per revisar la visió a un total de 117 homes i 31 dones. Les patologies més comunes van ser al·lèrgies, conjuntivitis, pterígion i cataractes. Es va fer entrega de medicaments per tractar les infeccions, es van repartir ulleres per solucionar els problemes refractius i es van programar intervencions de cataractes per a la setmana següent a l’hospital d’Inhambane.

Una dona fent un test ocularDurant les mateixes dates, l’equip de la Fundació a Moçambic també va gestionar altres campanyes:

  • Consultes i cirurgies a l’hospital d’Inhambane: revisions a 46 dones i 27 homes, i 19 operacions de cataractes
  • Revisions a la zona agrícola de Vilankulos: es va revisar la visió a 22 camperoles i 15 camperols, i es van lliurar ulleres graduades a qui les necessitava.
  • Xerrades de sensibilització a l’hospital de Chikouke: hi van assistir 69 dones i 51 homes per adquirir coneixements sobre prevenció ocular i hàbits saludables.

Les activitats descrites compten amb el suport del Govern de Navarra.