Ulls del món suma una nova activitat a les campanyes de consultes oftalmològiques organitzades als emplaçaments de població desplaçada per conflictes interns: l’assistència alimentària, una necessitat prioritària per al 91% d’aquesta població.

Lliurament d'aliments

Les deficiències nutricionals agreugen el patiment dels pacients i augmenten el risc de mortalitat, i el grup més vulnerable són els nens i nenes que pateixen una veritable síndrome d’immunodeficiència nutricional adquirida.

El desembre, els serveis locals de desenvolupament social i economia solidària dels districtes sanitaris de Bandiagara, Bankass, Djenné, Douentza, Koro i Mopti van col·laborar en la compra i organització d’aliments per al programa nutricional addicional de la Fundació. Proporcionar una alimentació bàsica també té efectes en la millora de la salut ocular, ja que reforça la protecció davant algunes patologies.

Al mateix temps, durant el mes de desembre, es van dur a terme les campanyes de consultes oftalmològiques gratuïtes als campaments amb donació de medicaments per als tractaments:

– Al districte de Bankass es van atendre 3.025 persones (1.004 dones, 1.211 homes, 404 nenes i 406 nens).

– Al districte de Douentza es van atendre 1.185 persones (318 dones, 102 homes, 408 nenes i 357 nens).

– Al districte de Bandiagara es van atendre 1.289 persones (391 dones, 300 homes, 317 nenes i 281 nens).

Grup de dones i infants

A més, es van donar lots quirúrgics (medicaments i material mèdic fungible) per poder realitzar 235 operacions de cataractes al CSRéf de Douentza. I a les campanyes de cirurgia avançada als centres de referència de Bandiagara, Bankass i Koro, es va operar un total de 83 pacients.

Aquestes activitats del projecte Ulls de Mali compten amb el suport del Govern de Navarra.