Nena fent un test d'agudesa visualUlls del món està compromesa a millorar la salut visual a Bolívia i a facilitar l’accés a cures oftalmològiques a aquelles persones que, d’altra manera, no podrien accedir-hi, per exemple, l’alumnat de les zones rurals del departament d’Oruro. En col·laboració amb la Fundació Ruta de la Luz, Ulls del món va organitzar el darrer trimestre del 2022 una campanya d’atenció òptica a 23 escoles rurals d’Oruro durant la qual es van dur a terme 310 revisions visuals i es van proporcionar 290 ulleres.

Ulls del món es va encarregar de la logística i va donar suport als professionals de la Fundació Ruta de la Luz al llarg de la seva estada a Bolívia, els va proporcionar transport i els va garantir que poguessin aprofitar el temps al màxim.

Els òptics van trobar una alta incidència d’astigmatismes miòpics elevats i directes, sovint compensats amb hipermetropies. També alts índex d’ulls vermell i ull sec, causats per les condicions ambientals, l’altitud, la pols i el vent. Des del seu punt de vista, la combinació de factors com l’alt índex de radiació ultraviolada i la falta d’elements de protecció visual, com ulleres de sol, provoquen astigmatismes i la necessitat constant d’aclucar els ulls en aquest territori. Els experts òptics també van abordar el problema cultural de la falta d’adherència dels infants en l’ús d’ulleres en poblacions rurals.

Una col·laboració positiva que Ulls del món espera poder repetir en el futur.