Anna BarbaUlls del món estrena nova directora, l’Anna Barba i Giró. Llicenciada en Dret, postgraduada en Direcció i Gestió d’ONG i altres organitzacions no lucratives i amb un màster en Globalització, Desenvolupament i Cooperació, va començar els seus inicis laborals en el món de l’advocacia, concretament en el sector de l’assessorament jurídic bancari. L’any 2011 va decidir fer un tomb a la seva carrera professional i se’n va anar a viure a l’Índia, moguda per una voluntat de conèixer i contribuir a construir societats més justes. Allà va confirmar la seva voluntat de treballar en el tercer sector i va començar el seu compromís amb EDUCO (Fundación Educación y Cooperación), una ONG de cooperació internacional que lluita per fer efectius els drets de la infància, concretament l’educació, protecció i participació. A EDUCO va passar per diferents càrrecs fins a arribar a subdirectora general, sent la responsable de l’estratègia d’intervenció als diferents països on treballa l’organització, tant a l’Àsia, com a Llatinoamèrica i l’Àfrica Occidental.

Apassionada de les persones i captivada de treballar amb diferents cultures, al cap d’uns anys es va decantar per l’acció social a Catalunya formant part de la Fundació Surt (entitat destinada a fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones). Dins de l’organització va ser directora operativa, responsable de l’àrea de serveis d’equitat i consultoria de gènere, i membre del Comitè de Direcció fins al 2021.

El seu compromís social s’estén més enllà del seu entorn laboral, ja que també és voluntària del  programa Xarxa d’Hospitalitat de la Fundació Migra Studium i ha estat patrona de la Fundació ADA per al desenvolupament dels adivasis, les poblacions indígenes de l’Índia.

Tant Ulls del món com Anna Barba afronten aquesta nova etapa amb molta il·lusió, partint dels mateixos valors i amb una gran voluntat de fer créixer i millorar l’impacte dels projectes de cooperació que la Fundació té en marxa.