La capacitació contínua dels equips oftalmològics és un dels objectius prioritaris d’Ulls del món, perquè els i les professionals locals reforcin i actualitzin els seus coneixements per assistir la població amb més autonomia.

En aquesta línia, del 27 de setembre al 8 d’octubre es va dur a terme una comissió quirúrgica formativa de cirurgies de cataractes a Bolívia a càrrec del Dr. Luis Alberto Pereira Muñoz, oftalmòleg bolivià de la Fundación Visión de Paraguai.

El Dr. Pereira va cursar la formació per optimitzar les habilitats quirúrgiques de cinc oftalmòlegs del departament d’Oruro: Estanislao Titirico, Marco Antonio Mareño, Mauricio García, Jimmy Delgado i Ramiro Verdiguez.

La captació de pacients va tenir lloc a través de les atencions oftalmològiques gratuïtes als municipis rurals, del Programa de telemedicina (TeleSalud) i de l’atenció als hospitals San Juan de Dios i Bloque Oruro Corea. En total, es van fer 975 atencions oftalmològiques i es van detectar 70 pacients amb cataractes (36 homes i 34 dones) que es van beneficiar de la comissió quirúrgica. Durant la formació van ser intervingudes 24 persones, amb un resultat molt favorable, i la resta es troben a l’espera de regularitzar les seves proves preoperatòries per accedir a cirurgia de cataractes a l’Hospital San Juan de Dios d’Oruro.

Aquesta activitat del programa Ulls de Bolívia va comptar amb el suport de FOAL, CMB i el Club de Leones.

Cures oftalmològiques a una dona i intervenció quirúrgica