Revisió ocularL’European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS) ha donat a la Fundació 17.000 €, i 10.000 € més en una segona fase, per garantir el tractament de les urgències oculars a la regió de Mopti (Mali) durant l’amenaça de la COVID-19.

Aquesta quantitat es destina a reforçar les mesures de prevenció i protecció, per als professionals de la salut ocular i per als seus pacients, i així garantir amb seguretat l’assistència del 100% de les emergències oculars (patologies, pèrdues de visió, cossos estranys…) als vuit districtes de la regió de Mopti i a l’Hospital Sominé Dolo.

Ulls del món, d’acord amb les autoritats sanitàries i els plans d’acció específics per a la regió de Mopti, s’ha compromès a entregar als equips malians 1.620 mascaretes, 3.750 parells de guants i material d’higiene i rentat de mans. També a repartir dispositius Android als responsables de cadascuna de les unitats sanitàries per poder realitzar telemedicina i evitar així possibles aglomeracions als hospitals que puguin provocar l’exposició al virus i augmentar els contagis.

A més, està previst proveir als tallers òptics amb lents i muntures perquè puguin atendre els casos d’emergència per pèrdues o trencaments.

Gràcies a la col·laboració de l’ESCRS, i al seu compromís a donar suport a la comunitat oftalmològica durant la pandèmia, els equips malians poden realitzar la seva tasca sanitària extremant precaucions davant el coronavirus i tractar les afeccions oculars urgents d’una població sense recursos que viu en una de les zones més vulnerables del món.

ESCRS i Ulls del món, conjuntament, ja han aconseguit amb anterioritat importants èxits a favor del Dret Universal a la Visió, millorant l’atenció ocular de poblacions com la d’Inhambane, a Moçambic.