Els constants conflictes bèl·lics que tenen lloc en algunes regions de Mali dificulten la vida quotidiana d’una població molt vulnerable i el seu accés a qualsevol tipus de servei mèdic.

La població desplaçada per aquests combats armats es troba principalment en 7 àrees: Gomitogo, Senossa, Sofara, Djenné, Mougna,Taga i Hébé. Són persones que viuen sota mínims i necessiten assistència sanitària, per això Ulls del món organitza amb regularitat campanyes d’atenció ocular.

El 17 de febrer va començar una d’aquestes campanyes de consultes gratuïtes a les àrees de salut de Sofara (aldea de Diaba Peulh), Gomitogo i Senossa, realitzades per l’assistent mèdic en oftalmologia (AMO) del Centre de Salut de Referència de Djenné.

Durant 6 dies es va revisar la visió a 475 persones: 250 dones, 174 homes, 26 nenes i 25 nens. D’aquestes persones, 126 van presentar algun tipus de problema ocular. Les patologies més comuns detectades van ser cataractes, pterigion, conjuntivitis bacteriana i al·lèrgica, i lymboconjuntivitis endèmica tropical (LCET). Després del diagnòstic, es va procurar la medicació i el tractament per a cada cas, i les 23 persones amb cataractes van ser inscrites per ser intervingudes en la propera campanya de cirurgies de la Fundació.