Les persones que Ulls del món forma com a promotores de salut ocular són peces clau per difondre la importància de la cura de la visió i per identificar deficiències visuals entre els membres de les seves comunitats.

Durant els mesos de setembre i octubre, a Bolívia es va dur a terme la capacitació de 123 promotores de salut ocular (el 79% dones) als municipis de Sabaya, Caracollo i Oruro. Van adquirir coneixements fonamentals, com cures bàsiques, anatomia ocular i patologies. A més, es van instruir en la presa d’agudesa visual, tècniques d’auxili bàsic i van rebre una farmaciola de primers auxilis específica per a problemes oculars. A partir d’ara podran compartir els seus coneixements amb les persones del seu entorn i si detecten problemes de baixa visió o cataractes els recomanaran visitar el centre de salut més proper per a una revisió en profunditat.

Menors atesos al centre d'acollidaAquesta activitat està finançada per la Diputació Foral de Bizkaia.

També a Oruro, durant octubre i novembre, va tenir lloc una campanya d’atenció oftalmològica a cinc cases d’acollida. Aquestes cases alberguen menors orfes i nens, nenes i adolescents que s’han rescatat de situacions de tracta de persones i de la vida al carrer. En total, es va oferir atenció ocular a 75 persones: 39 nenes, 23 nens, 12 dones i un home, i es van detectar 20 casos de baixa visió que van rebre gratuïtament ulleres de correcció.