Les escoles són un dels focus per detectar a temps problemes de visió entre els nens i nenes. I el paper del professorat és clau, per això Ulls del món organitza sessions de formació per oferir-los capacitació, com la realitzada el març a la Unitat Educativa La Paz del municipi Cercado, al departament de Tarija.

En aquesta escola, 8 dones i 4 homes van rebre capacitació en la presa d’agudesa visual per poder revisar la visió a 500 alumnes (50% dones). Posteriorment, es va desplaçar al centre educatiu una brigada mòbil formada per un oftalmòleg i un optòmetre per atendre els i les estudiants que necessitaven ulleres de correcció.

El 27 d’abril es va realitzar el lliurament d’ulleres graduades a 74 alumnes (39 nenes i 35 nens). Ells i les seves famílies van rebre una xerrada informativa per part de l’equip d’Ulls del món sobre la cura de les ulleres i també consells sobre salut ocular.

Durant aquesta activitat, el director, les famílies i el professorat van entregar un reconeixement a Ulls del món que va recollir la coordinadora de Tarija, Zulma Guerrero, agraint el temps i l’esforç dedicats per la Fundació perquè els estudiants amb deficiències visuals siguin beneficiats amb la dotació d’ulleres i puguin millorar el seu procés d’aprenentatge.

Aquest projecte d’Ulls de Bolívia compta amb la col·laboració de BNB, Kutxa, CBM, Fundació Repsol, UPF Solidària i l’Ajuntament de L’Hospitalet.