Per poder oferir atenció ocular als campaments de persones desplaçades internes a Mali, és imprescindible comptar amb el material i els equipaments adequats. Una de les tasques de la Fundació Ulls del món és facilitar aquests articles que seria impossible aconseguir degut a les complicades condicions de la zona.

Durant el darrer trimestre s’han realitzat les següents donacions:

  • Microscopi portàtil per poder practicar operacions  als campaments del districte de Djenné. Ulleres graduades
  • Nova làmpada de fenedura al CSRéf de Bankass.
  • Material fungible per a consultes oftalmològiques i 200 kits de cirurgia de cataractes, amb consumibles i medicaments per beneficiar als districtes de Bandiagara, Bankass, Djenné, Douentza, Koro i Mopti.
  • Lots d’higiene i de protecció personal, en el marc de la prevenció COVID-19, per als centres de salut de referència dels 6 districtes i l’hospital Sominé Dolo de Mopti.
  • 70 ulleres graduades per a estudiants dels Centres d’Animació Pedagògica dels districtes de Djenné, Douentza, Koro i Bankass.

Infants amb les seves ulleres

Aquestes activitats s’han finançat gràcies a la col·laboració d’ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons) i la Fundació Roviralta, i formen part del programa de cooperació que Ulls del món implementa a Mali amb el suport d’altres finançadors como Fundació “la Caixa”, Govern de Navarra, Kutxa, Diputació Foral de Bizkaia, L’Occcitane, Théa i els Ajuntaments d’Astigarraga, Azkoitia, Balmaseda i Zarautz.