Imatge de la còpia impresa de l'iris Javier BardemGràcies a la solidaritat de Javier Bardem, que va donar a Ulls del món la fotografia del seu iris, recentment subhastada, la Fundació aconseguirà avançar en l’erradicació de la ceguesa evitable en alguns dels territoris més vulnerables del món. Concretament, 200 persones cegues (o en risc de perdre la visió) per cataractes podran ser operades i tornaran a veure-hi.

El comprador o la compradora de l’obra s’ha endut una peça certificada i dedicada (tant en format NFT com imprès) i, a la vegada, ha contribuït, amb la seva puja, a avançar en els objectius de desenvolupament sostenible perquè no hi hagi persones cegues al món per causes prevenibles o curables.

La subhasta de la imatge de l’iris de Bardem s’emmarca en el projecte Iris del món, que consisteix a obtenir una fotografia exclusiva de l’iris d’un personatge famós per subhastar-la i recaptar fons. Al mateix temps, l’acció també té com a objectiu sensibilitzar sobre les desigualtats mundials en l’atenció ocular i defensar el dret universal a la visió.