Amb el suport de Novartis, la Fundació Ulls del món llança la campanya “Mantenint mirades”, que pretén conscienciar a la ciutadania sobre la importància de les revisions oculars periòdiques per a prevenir la pèrdua de visió i protegir, preservar i prioritzar la salut visual, i sensibilitzar a les persones del nostre entorn sobre la precarietat de la salut ocular en alguns dels territoris més empobrits del món.

Es tracta d’una campanya a les xarxes socials d’Ulls del món (Facebook, Instagram i Twitter) en la qual es demana als usuaris que mantinguin la mirada als ulls que apareixen en un vídeo. Quantes més persones aguantin la mirada, més persones podran recuperar la visió o no la perdran gràcies a una revisió, un tractament o un cribratge ocular.

La Fundació aspira a aconseguir 20.000 visualitzacions del vídeo que es convertiran, gràcies a la contribució econòmica de Novartis, en revisions oculars a fins a 4.000 persones sense recursos econòmics. Aquestes revisions es realitzaran en el marc dels projectes de cooperació oftalmològica que la Fundació té en marxa en els campaments de persones sahrauís refugiades a Tindouf (Algèria), Moçambic, Bolívia i Mali.

La conversió de la campanya, que durarà del 15 de novembre al 5 de desembre, es concreta en 1 revisió per cada 5 persones que visualitzin el vídeo, és a dir, que sostinguin la mirada, allarguin el seu interès i persisteixin a donar suport a la lluita contra la ceguesa evitable.