El clima bèl·lic i la terrible inseguretat que es viu a Mali ha provocat en els darrers 10 anys un desplaçament massiu de persones de diferents comunes cap a la ciutat de Douentza, capital del districte. Aquest fet implica un augment exorbitant de les necessitats d’atenció oftalmològica que el centre de salut local no pot abastar.

Grup de pacients operats

Per aquest motiu, Ulls del món realitza regularment comissions quirúrgiques per operar a aquestes persones que malviuen als campaments de població desplaçada per conflictes interns. La darrera campanya va tenir lloc del 5 al 19 de març al Centre de Salut de Referència de Douentza. El Dr. Bamanta Ibrahim, oftalmòleg i cirurgià de l’hospital de Mopti, va viatjar en cotxe amb el seu equip d’assistents mèdics durant prop de quatre hores per rutes alternatives per evitar les zones perilloses.

Ulls del món havia gestionat prèviament la donació de kits quirúrgics perquè l’equip desplaçat pogués operar de cataractes 167 dones i 121 homes. Tots els pacients van ser revisats durant els dies posteriors per garantir l’èxit de les intervencions.

Aquest projecte d’Ulls de Mali compta amb el finançament del Govern de Navarra, Fundació La Caixa i Fundació Théa.