Formació especialitzada en oftalmologiaSeguint l’objectiu d’oferir una millor capacitació als professionals locals en diferents especialitats, a finals d’any va tenir lloc a Mali un curs de perfeccionament en oftalmologia pediàtrica a l’Institut d’Oftalmologia Tropical d’Àfrica (IOTA).

El Dr. Hachemi Nezzar, especialista de l’Hospital de Dubai, va reforçar els coneixements de dues oftalmòlogues i un oftalmòleg especialitzats en atenció ocular infantil que es van beneficiar d’aquesta activitat centrada en diferents tècniques quirúrgiques i durant la qual es va poder operar amb èxit a 7 nens i nenes que presentaven patologies complicades. El Dr. Nezzar, a més de treballar amb els professionals locals en aquests casos de cirurgia, va impartir classes teòriques a 72 estudiants de l’IOTA.

També dins del programa de formació a Mali, Ulls del món va arribar a un acord perquè el Dr. Bamanta Ibrahim de l’Hospital Sominé Dolo de Mopti gaudeixi d’un any d’especialització en oftalmologia pediàtrica a la universitat senegalesa Cheick Anta Diop de Dakar. Un curs que l’ajudarà a enfortir les seves competències de cara a una assistència encara més eficient de les malalties oculars infantils a la regió de Mopti.