La mirada de Javier Bardem. Projecte Iris del mónLa Fundació Ulls del món ha posat en marxa el projecte “Iris del món”, que consisteix a obtenir una fotografia exclusiva de l’iris d’un personatge famós per subhastar-la i recaptar fons. Al mateix temps, s’espera sensibilitzar sobre les deficiències en l’atenció ocular en els territoris més vulnerables i defensar el seu dret a la visió.

L’actor Javier Bardem és la primera celebritat que dona suport a la iniciativa i ha ‘donat’ el seu iris. D’aquesta manera, els ulls de l’actor ajudaran a obrir altres ulls.

En funció dels recursos obtinguts, la Fundació destinarà l’import de la recaptació a ampliar les seves línies d’actuació i/o a impulsar nous projectes en els campaments sahrauís, a Moçambic, Bolívia o Mali, territoris en els quals opera.

“Poder veure, poder escoltar, poder tocar o poder sentir són coses que no les reconeixem fins que les perdem. Tenir accés a totes les emocions que entren per la vista i que repercuteixen en la sensibilitat és una revolució emocional i espiritual. Per això, m’alegra col·laborar amb ‘Iris del món’ donant una fotografia del meu iris per subhastar i continuar ajudant a la col·laboració que fa la Fundació en la ceguesa evitable”, ha destacat Javier Bardem.

Amb un preu de sortida de 9.000 euros, la subhasta està dirigida a totes aquelles persones que vulguin aconseguir la fotografia certificada i exclusiva de l’iris de Javier Bardem. La imatge es lliurarà a la persona compradora en dos formats: un arxiu digital NFT i una fotografia impresa signada i dedicada per l’actor. S’hi podrà participar a través de la pàgina web específica del projecte www.irisdelmon.org del 29 de setembre fins al 6 d’octubre.