Participants a la JornadaDivendres 14 de febrer es va celebrar la XIII Jornada Anual de Treball i Reflexió d’Ulls del món a l’IMO (Institut de Microcirurgia Ocular) de Barcelona, amb la presència de membres del comitè executiu i del comitè mèdic, l’equip operatiu, les persones responsables dels nuclis territorials i de les delegacions, així com alguns dels voluntaris i voluntàries amb més implicació en la Fundació.

L’objectiu principal d’aquesta jornada és intercanviar espais de reflexió i de debat i compartir els resultats aconseguits durant l’exercici 2019 així com les línies d’acció previstes per a l’any 2020. A més, els dies previs de la mateixa setmana, van tenir lloc diferents sessions de treball centrades en el nou Pla Estratègic, els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) i l’enfocament dels Drets Humans.

Detall de la presentació amb imatge de col·laboradors d'esquenaCom a denominador comú, cal destacar que ha estat un any en el qual els projectes s’han hagut d’adaptar en molts casos a conflictes polítics i bèl·lics que no han posat fàcil el desenvolupament de les tasques previstes. A més, també hi ha hagut condicionants climàtics d’una extrema duresa que han agreujat situacions ja de per si complicades en moltes zones. Malgrat tot, s’han aconseguit la majoria d’objectius previstos i, per tant, la millora de l’accés a la salut ocular de la població més vulnerable dels campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria), Moçambic, Bolívia i Mali.

Ulls del món agraeix la implicació de tots els assistents en una jornada que va ser un èxit de participació, on es va demostrar el compromís i la motivació de les persones que formen part de la Fundació i es van compartir previsions molt positives per encarar el nou any.