Personal de salut treballant durant la pandèmiaDes de l’inici de l’estat d’emergència Covid-19, els serveis d’oftalmologia de la província d’Inhambane, que és on actuen els equips d’Ulls del món, mai s’han arribat a aturar del tot.

Lògicament, van quedar suspeses les campanyes de revisions a les escoles, les comissions de cirurgies i, en general, totes les activitats que impliquessin més de 10 persones. Però el personal de salut, adoptant totes les mesures de seguretat i treballant per torns, ha anat atenent la població que necessitava assistència i tractament per alguna patologia ocular.

Revisió ocular amb mesures de seguretat

Durant aquests mesos, Ulls del món ha distribuït mascaretes i material de protecció per al personal tècnic que atén les urgències als departaments d’oftalmologia de l’Hospital Provincial d’Inhambane i de l’Hospital de Zavala. Els desplaçaments van ser possibles gràcies a l’adquisició d’un vehicle tot terreny finançat per l’ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons).

La Fundació també ha col·laborat amb la Direcció Provincial de Salut realitzant acompanyaments a les seves visites de supervisió als districtes per ajudar a verificar l’aplicació de les mesures de protecció.

En aquestes visites, com la realitzada al juny a Govuro, Mabote i Funhalouro, els equips d’Ulls del món han aprofitat per conèixer més a fons la situació d’alguns dels districtes més remots de la província que no compten amb servei d’atenció oftalmològica, prenent nota de les seves necessitats pel que fa a salut ocular i proporcionant material didàctic sobre les patologies oculars més freqüents.