Durant el primer tram del curs 2023-2024 s’ha dut a terme a Navarra una activitat d’Educació per al Desenvolupament al Centre Integrat Burlada FP, dirigit als i les alumnes d’FP Especial – Auxiliar de Cuina.

Alumnes del CI Burlada vestits de cuiners i a davant una taula amb els plats cuinats

Aquesta activitat es va desenvolupar en coordinació amb l’equip docent del centre i en el marc de l’estratègia d’educació transformadora i per a la justícia global elaborada per Ulls del món per promoure en la ciutadania, i concretament en la joventut, una actitud crítica, activa i coherent amb el marc dels ODS.

Estudiants del centre van rebre documentació i van assistir a una sessió informativa oferta per Ulls del món sobre ceguesa evitable i la relació entre una alimentació saludable i una bona visió. Amb aquestes indicacions i l’acompanyament del professorat, durant un trimestre van investigar els aliments que afavorien la salut visual per utilitzar-los com a base en la creació d’una presentació gastronòmica.

El 12 de desembre, Dia Internacional de la Cobertura Sanitària Universal, a les instal·lacions del centre educatiu i acompanyats pel seu professor Manolo Moreno, van oferir una mostra de més d’una desena de pintxos amb informació sobre com una bona alimentació pot ser beneficiosa per a la salut ocular. El projecte pretenia refermar el compromís d’aquest grup de joves amb necessitats especials i del seu entorn amb la lluita pel dret universal a una atenció oftalmològica de qualitat.

A la degustació hi van acudir diversos col·laboradors de la Fundació, l’equip docent, la ràdio i televisió locals, i també María Isabel Santana, cap de la Secció de Projectes i Internacionalització de la Formació Professional del Govern de Navarra.

El grup d'alumnes amb els seus diplomes

L’acció va finalitzar el març amb el lliurament de diplomes als participants i l’elaboració d’un receptari que recollia el treball realitzat per poder difondre’l entre estudiants, famílies i ciutadania en general.

Aquesta activitat ha estat possible gràcies al suport i finançament del Govern de Navarra.