El 9 de febrer l’equip d’Ulls del món a Bolívia va dur a terme la presentació de resultats corresponent a la gestió de l’any 2023 al saló de reunions del Govern Municipal de Padcaya. El principal objectiu era compartir les accions desenvolupades per millorar la salut ocular al Departament de Tarija, com la identificació de pacients amb cataractes en àrees rurals, les intervencions a escoles i la formulació de plans de salut ocular.

Assistents a la reunió de balanç del pojecte de Tarija

La reunió va comptar amb la participació de diverses autoritats del municipi de Padcaya, entre les quals la Sra. Luisa Alcoba, secretària de Desenvolupament Humà del Govern Municipal, el director del Districte d’Educació i la Unitat de Gènere del municipi. També es va comptar amb representants de l’alcaldia de Padcaya, com el responsable de la Unitat Municipal d’Atenció a Persones amb Discapacitat (UMADIS), el responsable de Salut i Educació, el responsable de Medi Ambient, així com la presidenta de l’Associació de Dones Agropecuàries Emprenedores del municipi (AMAEMP), que són part activa com a promotores de salut ocular. Així mateix, van ser-hi presents el director de la Unitat Educativa Eloy Aparicio, la junta escolar de la Unitat Educativa Mecoya, el corregidor de la comunitat de Mecoya i el secretari general de la comunitat San Francisco. Alguns participants es van connectar virtualment a l’acte, com el representant de l’Institut Bolivià de la Ceguesa (IBC) Yacuiba, el representant de l’IBC Cercado, el representant de la Xarxa de Salut del municipi El Puente i el director de l’Hospital Fray Quebracho de Yacuiba.

Durant la sessió, es va realitzar una anàlisi FODA per promoure la interacció i obtenir retroalimentació sobre la labor de la Fundació, la qual cosa va proporcionar eines per continuar amb la feina feta fins ara. Els participants van emfatitzar la importància de seguir beneficiant els grups més vulnerables, como nens, nenes, dones i persones grans.

A la trobada també es van donar a conèixer els finançadors que van fer possible la tasca d’Ulls del món a Tarija el 2023: CBM, Banc Nacional de Bolívia, Diputació Foral de Bizkaia, Agora-FOAL, Repsol, Kutxa Fundazioa i Ajuntament d’Andoain.