Persones atenent les xerrades de promoció de la salut ocular a MoçambicA Ulls del món fem diferents activitats per a celebrar el Dia Mundial de la Visió 2022 i contribuir a la conscienciació sobre la importància de la salut ocular, la necessitat de cuidar els ulls (#loveyoureyes) i de lluitar a favor de l’erradicació de la ceguesa evitable.

A Moçambic implementem activitats de promoció de la salut ocular en els districtes de la província d’Inhambane. Només en el districte d’Inharrime es van atendre 340 persones en el centre de salut i es van fer xerrades en les comunitats amb la participació d’unes 800 persones. A més, el dia 8 d’octubre es va celebrar una fira de salut on es van atendre un total de 124 persones, principalment dones venedores. En el marc del Dia Mundial de la Visió, també es va fer un cribratge a les presons i una campanya de cirurgia intensiva de cataractes a l’Hospital d’Inhambane.

A Bolívia es van dur a terme diferents activitats:

A La Paz es va organitzar, juntament amb l’Institut Nacional d’Oftalmologia (INO) i ORBIS, una jornada d’atenció oftalmològica en la qual es van atendre, de manera gratuïta, 300 persones.

Fira de sensibilització oftalmològica a BolíviaA Coroico es van fer dues activitats juntament amb Caritas Coroico; la primera va ser una fira de sensibilització i atenció oftalmològica als municipis de Coroico i Sorata, i la segona es va realitzar a tres escoles de Coroico i a una de Caranavi, on es van pintar murals amb motius de cura dels ulls. A través d’aquesta activitat, es van sensibilitzar aproximadament 800 estudiants.

A Tarija es va dur a terme una xerrada a la plaça Luis de Fuentes y Vargas al llarg de la qual es va sensibilitzar a la població sobre la importància de les cures oculars. A més, es van realitzar 146 cirurgies al servei d’El Quemado Hospital Regional San Juan de Dios.

I a Oruro es va fer el mesurament de refraccions a 310 estudiants amb el suport de dos voluntaris optometristes de la Fundació Cione Ruta de la Luz. Aquestes revisions van tenir lloc a 24 escoles rurals i un centre d’educació alternativa a Huallamarca i Machacamarca.

Cal destacar que tant a Oruro, Tarija, com a La Paz es van fer caminades per la salut visual amb la participació de diversos organismes i entitats públiques.

Finalment, a Mali es van dur a terme consultes oftalmològiques als centres de salut de referència dels districtes sanitaris de Bandiagara, Bankass, Djenné, Douentza, Koro, Mopti i l’Hospital Sominé Dolo de Mopti. Concretament, es van fer 350 operacions de cataractes i es va dur a terme una campanya de sensibilització per ràdio. A més, el suport financer de la Fundació va permetre a l’Associació A Vélo Sans Age i a Los Amigos de la Carretera de Sikasso fer consultes gratuïtament a 150 persones ancianes amb problemes oculars.