Grup de persones en una sessió de salud ocular a Oruro

El projecte Ulls de Bolívia ha donat un pas endavant en facilitar l’accés de la població estudiantil de les zones rurals d’Oruro i Tarija a la identificació precoç de deficiències visuals i la seva resolució.

En el cas d’Oruro, amb la participació de tots els actors, titulars de drets i responsabilitats, Ulls del món ha aconseguit que les escoles del Departament, incloses les escoles d’educació especial, desenvolupin plans escolars de salut ocular adreçats a garantir l’escolarització de l’alumnat amb pèrdua de visió evitable i millorar la seva qualitat de vida.

El projecte, centrat en les pròpies escoles, garanteix la detecció precoç de les deficiències de refracció per part del professorat (prèviament format en la presa d’agudesa visual) i supervisat pels professionals del sistema públic de salut. I, a més, assegura l’accés al tractament necessari gràcies a la dotació de recursos que realitzen els governs municipals.

Ulls del món ha realitzat una tasca de sensibilització i incidència envers les autoritats locals perquè prenguin consciència dels avantatges d’aquests plans escolars en salut ocular tant per als alumnes actuals com futurs, i mantinguin la dotació pressupostària necessària per a la donació de lents correctores als nens i les nenes les necessitin.

Aquestes activitats, executades en el marc del projecte Ulls de Bolívia, han comptat amb el suport de CBM, l’Ajuntament d’Abrera, Fundació ONCE Amèrica Llatina ( FOAL), l’Ajuntament de Sangüesa, la Fundació Repsol i l’Ajuntament de Balmaseda.