El 23 de febrer, el patronat de la Fundació va celebrar la primera reunió virtual de 2021. En ella es van aprovar, de manera unànime, el pressupost anual i les línies d’actuació.

Per a aquest any, en el que caldrà seguir garantint l’accés a l’atenció ocular mantenint les mesures de prevenció de la Covid, aquests són alguns dels objectius que Ulls del món va definir per a cada un dels seus programes:

  • Als campaments sahrauís de Tindouf, Algèria, s’iniciaran proves pilot de telemedicina (diagnosis i teràpies visuals) per millorar la qualitat de l’atenció, i també es potenciaran les capacitats sobre terreny impulsant l’autonomia d’accions.
  • A Moçambic està previst mantenir, o fins i tot incrementar, l’atenció ocular i les cirurgies a la província d’Inhambane, gràcies a la incorporació d’un nou tècnic oftalmològic; s’optimitzarà la qualitat de les cirurgies, amb una comissió mèdica internacional d’avaluació; i es reforçarà la tasca sobre enfocament de gènere, de la mà de la nova coordinadora del projecte experta en el tema.
  • A Bolívia s’organitzaran comissions mòbils de consulta i cirurgia per poder atendre millor a la població de les zones rurals de Tarija. També es millorarà la detecció i referència de pacients, amb la capacitació en oftalmologia del personal sanitari d’atenció primària, i l’ús de telemedicina per al diagnòstic de casos complexos.
  • A Mali, on la difícil situació que viu al país complica qualsevol tasca d’ajuda humanitària, segueix sent molt important potenciar accions de prevenció com les que es fan a les escoles. A més, es reforçaran les estructures sanitàries amb dotacions d’equips als centres de salut i s’organitzaran comissions quirúrgiques i consultes a dones i menors desplaçats interns de conflictes armats (Bandiagara, Bankass, Koro, Mopti i Douentza).

El patronat també va aprovar les línies d’actuació en altres àmbits, com el de la comunicació, àrea en la que es pretén optimitzar la captació de fons i la sensibilització. I pel que fa a l’estructura de Fundació, es van marcar com objectius reorganitzar l’àrea de programes, enfortir el nucli territorial de Navarra i fidelitzar i motivar al voluntariat.

Ulls del món, aquest any, preveu destinar més de 1,5M d’euros als programes d’actuació.