Les restriccions en la mobilitat i la limitació en les trobades per frenar la pandèmia de la COVID-19 han condicionat la vida social de la ciutadania i també la participació en esdeveniments de caràcter solidari. Per això, aquest any, la Fundació va adoptar un format digital i no presencial per a la celebració de la 19a edició de La Nit dels Ulls del món.

Aquest acte, que té per objectiu sensibilitzar la societat i recaptar fons per seguir finançant els projectes de lluita contra la ceguesa evitable, es va celebrar el 25 de novembre a través d’una plataforma virtual i va reunir a un centenar de persones de diferents entitats que van donar gairebé 100.000 € i tot el seu suport als projectes de la Fundació.

L’obrador Chis&Keik de Barcelona va ser l’espai des d’on Ulls del món va presentar, en streaming, els resultats dels seus projectes i els reptes assolits els darrers mesos en els quals la pandèmia ha tingut un efecte devastador arreu del món, també en els territoris on la Fundació té projectes en marxa, com ara Bolívia, Mali, Moçambic i els campaments de persones sahrauís refugiades de Tindouf, Algèria.

El periodista Toni Clapés va conduir l’acte de manera solidària i va dialogar amb el president d’Ulls del món, Rafael Ribó; el vicepresident, Borja Corcóstegui i la directora general, Núria Ramon, que va donar la “recepta” de la Fundació per ajudar a transformar la vida de les persones amb deficiències visuals dels territoris més vulnerables: “capacitació del personal local i creació de xarxes integrals i integrades per a la sostenibilitat dels projectes”.

Seguint el fil de les receptes, el restaurador Xavier Uñó va elaborar un dels seus exclusius pastissos de pastanaga, que aporta provitamina A i té un efecte antioxidant sobre la retina i el cristal·lí, i la cantant Sílvia Pérez Cruz va interpretar en directe un dels seus emotius temes.

Amb aquesta trobada, la Fundació volia mantenir la proximitat amb els seus donants i agrair-los la seva col·laboració per continuar garantint l’accés de la població més vulnerable a la salut ocular.