Objectius de desenvolupament sostenibleAmb motiu del Dia Mundial de la Visió, la Fundació Ulls del món ha difós una campanya per xarxes socials amb l’objectiu de reivindicar la necessitat de garantir la salut ocular de la població més vulnerable, i mostrar com una bona visió afavoreix la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

La campanya ha consistit en un vídeo de 32 segons de duració, publicat a Instagram, Facebook i Twitter, en què es presenten els diferents objectius de desenvolupament sostenible juntament amb l’acció d’Ulls del món corresponent. Per exemple, per acomplir l’ODS4 “Educació de qualitat”, Ulls del món realitza revisions oculars a les escoles per tal de detectar patologies de forma precoç, i reduir així el fracàs escolar i facilitar l’educació inclusiva.

Aprovats l’any 2015 per l’Organització de les Nacions Unides com a part de l’Agenda 2030, els Objectius de Desenvolupament Sostenible son 17 objectius amb metes específiques per a cada un que tenen com a funció fer una crida universal a passar a l’acció per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i millorar la vida i prosperitat de les persones a tot el món. Aquests objectius s’han de complir en 15 anys i pretenen involucrar els governs, el sector privat, la societat civil i les persones individuals.

El Dia Mundial de la Visió se celebra anualment el segon dijous d’octubre (enguany el dia 8 d’octubre) liderat per l’Agència Internacional per a la Prevenció de la Ceguesa (IAPB) i té com a objectiu ser una jornada de sensibilització sobre el dret universal a la visió.