Cartell Gabor Ahir es va preestrenar a Barcelona la pel·lícula documental Gabor dirigida per Sebastian Alfie i produït per minimal films i  on Ulls del món hi té un paper destacat.

En Sebas, buscant càmeres de vídeo per rodar un documental sobre el projecte dUlls del món a Bolívia, coneix el Gabor, un director de fotografia retirat que va perdre la visió fa deu anys. El Sebas li proposa que sigui el seu col·laborador i que rodin junts a Bolívia. Però si el Gabor no hi veu, com s’ho farà per poder filmar?.

El documental, que porta el seu nom, explica com, malgrat no veure-hi, Gabor pot igualment participar en un rodatge i donar indicacions precises i perfectes sobre la fotografia d’una pel·lícula. La preparació i el rodatge del clip, que és, en realitat, el fi últim del documental, té a l’Eulogia, una dona gran cega que viu a l’àrea rural d’influència d’El Alto, com a protagonista i s’endinsa en la tasca d’Ulls del món a Bolívia.

El documental ja ha rebut molt bones crítiques i ha estat premiat en diverses ocasions: Premi del públic i el Premi al millor director al Festival de Màlaga i el Premi al millor documental espanyol – Premio canal +  al Documenta Madrid.

Gabor, es pot veure a Barcelona al Cine Verdi Park i a Madrid als Cines Verdi Madrid a partir del dia 12 de setembre.

Aquí es pot veure la peça audiovisual sobre Ulls del món.